KUULUMISET 2010, "kymppivuodelle"

21.2

Netta mummeli lenkkeilee vielä meidän kanssa tunnin lenkkejä, toki lenkit tehdään Netan ehdoilla, kun yhdessä mennään. Netalla todettiin viime syksynä mm. spondyloosimuutoksia selässä. Mummeli saakin nyt aina särkylääkettä tarpeen mukaan kuureittain.

Joka tapauksessa aivan mahtavaa, kun on kevät tulossa ja päästään vihdoinkin pikkuhiljaa näistä paukkupakkasista eroon.

7.3

Urho täyttää 4-vuotta! Kyllä se aika vaan kuluu.

 Urho & Netta kuvissa 7.3.

  

17.5

Rakas Netta-mummeli täyttää tänään 12-vuotta!

Lenkillä juoksee edelleen kuin nuoret tytöt, mutta kankeutta makuulta nousemisen jälkeen on välistä aika paljonkin. Viime syksynähän Netalla todettiin spondyloosi/lumbosakralistenoosi ja välilevytyrän mahdollisuuttakaan ei voitu huomiotta jättää. Netta on kuitenkin teräsmummeli, joka on selvinnyt atopiasta; allerginen mm. ihmiselle, huonepölypunkille jne. (siedätyshoito aloitettiin, kun Netta oli 3 vee). Tällä hetkellä Netta on täysin oireeton, ollut jo vuosia. Myös kilpirauhasen vajaatoiminta todettiin jo 1,5 vuoden iässä.

Netta kastoi talviturkkinsa, kuten myös Urho 17.5 helleviikolla

25.5

Käytin Urhon eläinlääkärillä. Viime viikon uintikeikan jäljiltä oli jostain syystä  todennäköisesti päässyt syntymään karmea paise hännän tyveen tai sen lähelle. Ensin epäilin alkuoireiden ilmaantuessa hot spottia, mutta kun viikonloppuna märkää alkoi pinnan pehmetessä oikein tulla tulvimalla niin paiseeksihan se osoittautui. Eläinlääkärillä paise huuhdottiin ja Urho sai antibioottikuurin. Paise oli todella syvä, noin pikkurillin mentävä. Onneksi se ei ollut kovin arka ja sain heti alkuoireiden ilmaantuessa karvatkin itse ajettua trimmerillä pois sen kohdalta. Myös hoitotoimenpiteet, suihkuttelut poju antoi tehdä hyvin, ongelmitta.

 

 

 

22.7

Hieman laiskana tässä on kevät ja kesä oltu. Muutamissa toko-treeneissä on tullut käytyä.

Urholla ollut karmea karvanlähtö, joka jatkunut näihin päiviin. Poika onkin "karvaton versio" verrattuna normaaliturkkiin.

7.8

Hellettä jälleen yli 30 astetta. Ei muuta kuin koirat taas nauttimaan uimisesta. Varsinaisia vesipetoja ovatkin. Tosin Netan vauhti jo 12-vuoden iässä hieman alkanut hiipua.

Ollaan treenailtu helteiden loputtua Bh-koetta varten ;)

9.10

Urho suoritti Ylöjärvellä BH-kokeen hyväksytysti. Tuomarina oli Jani Heinilä. Kokeessa vastaparinamme oli lisäksi uros-hoffi, joten saamme olla entistäkin tyytyväisempiä macho-Urhon suorituksesta! Kaiken kaikkiaan 9 koirasta vain 1 oli narttu.

17.11 ämestä oli kuultavissa pienen pienet sivuäänet :(. Olivat vielä onneksi vain juuri kuultavissa. Lenkeillä jaksanut hyvin eikä ole vielä ollut mitään kyseiseen vaivaan liittyviä oireita. Netta täytti tänään tasan 12,5 vuotta! Rakas pikku mummelini!

 

KUULUMISET 2011

14.3 Urholta otettiin allergiatesti. Testin mukaan Urho on atooppisesti allerginen mm. useille heinille, varastopölypunkeille ja huonepölypunkille. Onneksi ei ihmiselle, jolle myös vanhempi koirani on allerginen. Nyt minulla on siis kaksi kilpparia sairastavaa koiraa, joilla kummallakin myös allergia Itku. Allergiaepäilyn heitin itse jo ilmoille viime vuonna, mutta koska kilppari paljastui en voinut uskoa, että olisi niin huonoa tuuria, että vielä allergiakin olisi lisäksi. Ell heitti myös epäilyn tammikuulla, kun oireilut jatkuivat.  Lisää mm. hoidoista terveystuloksia sivulla myöhemmin.

Urholla aloitettiin siedätyshoito toukokuulla 2011.

Netta on ollut hiukan huonommassa kunnossa ja huomaa, että se on nyt tullut vanhaksi. Uiminenkaan ei enään niin jaksa innostaa.

Joulukuulla 2011 kävimme kilpirauhaskontrollissa sekä Netan että Urhon kanssa. Netta sai myös rokotukset. Nämä rokotukset ehkä sitten osaltaan olivat vaikuttamassa Netan kunnon nopeaan romahtammiseen muutaman päivän sisällä. Edessä oli vaikea päätös mutta paras rakasta Nettaani ajatellen. Netta pääsi ikiuneen 7.12.11.